Bio linija

Kolekcije » Bio linija

  • Gelovi za intimnu negu, kreme i trakice za depilaciju ruku, nogu i lica
    Gelovi za intimnu negu, kreme i trakice za depilaciju ruku, nogu i lica

Gelovi za intimnu negu, kreme i trakice za depilaciju ruku, nogu i lica

Intimna regija je veoma osetljiva i zbog toga je podložna napadima bakterija i gljivica. Pravilna intimna higijena je vrlo važna tokom cele godine, a posebno je bitna u periodu velikih vrućina, kada se dodatno znojimo. Vrlo je važno postići ravnotežu. Intimnu regiju ne smete prati ni previše ni premalo i nikako ne smete koristiti grube preparate u tretiranju. Svako odstupanje od balansa, rezultiraće iritacijama i infekcijama.

Kada god osetite nelagodnost u intimnoj regiji ili primetite promene, obratite se lekaru za savet i, po potrebi, terapiju. Kako biste osigurali kvalitetnu intimnu negu, povedite računa o sledećim stavkama:

1. Intimnu regiju perite najviše dva puta dnevno, najbolje ujutru i uveče. Češće pranje, može dovesti do sušenja sluzokože i, samim tim, pojave iritacije i crvenila.

2. Nemojte koristiti iste proizvode koje koristite prilikom redovnog tuširanja. Klasični gel za tuširanje, čak i kada je obogaćen posebnim uljima i prirodnim sastojcima, često je i dalje previše grub za higijenu intimne regije. Sluzokoža je vrlo osetljiva, pa svaku promenu u izbalansiranoj pH vrednosti, isprati burnim reakcijama i iritacijama. Posavetujte se sa ginekologom i zatražite predlog preparata koji će vam savršeno odgovarati.

3. Dobro isperite. Čak i kada prilikom kupanja koristite posebne proizvode, dizajnirane baš za intimnu higijenu, rezultate ćete propustiti ukoliko preparat dobro ne isperte. Ostaci preparata mogu dovesti do upale, iritacije i crvenila. Sličan efekat možete postići i ukoliko ne isperete dobro šampon nakon pranja kose. Koža temena postane iritirana hemikalijama i počne da se peruta. Zamislite takav scenario u svojoj intimnoj regiji, gde se nalazi vrlo osetljiva sluzokoža. Kod brisanja peškirom je takođe važno da budete posebno nežni.

VIŠE DETALJA... (PDF)

Sortiraj po:
||
Vidi sve | Stranice:
Vidi sve | Stranice: