Citralgin protivoupalna krema

Lekovita kozmetika|Kolekcije » Fitosila ruski prirodni preparati za zdravlje|NOVO U PONUDI

za reumu i reumatoidni artritis, uganuća ligamenata, otok zglobova, iščašenje zglobova, modrice i kontuzije mišića 75 ml
za reumu i reumatoidni artritis, uganuća ligamenata, otok zglobova, iščašenje zglobova, modrice i kontuzije mišića 75 ml
Cena:630,00RSD
DOSTAVA BESPLATNO preko 999 dinara

Efekat primene «Citralgina» se ogleda u ublažavanju bolova, smanjenju otoka zglobova, povećanju broja aktivnih i pasivnih pokreta“CITRALGIN” krema za reumu i reumatoidni artritis, uganuća ligamenata, otok zglobova, iščašenje zglobova, modrice i kontuzije mišića, 75

Mehanizam dejstva kreme «Citralgin». Osnovni mehanizam dejstva «Citralgina» je normalizacija poremećenih energetskih procesa u tkivima hrskavice i područja oko zglobova, obnavljanje funkcije enzima tkiva koji obezbeđuju suzbijanje peroksidacije lipida —jednog od bitnih faktora razvoja upalnih procesa. Sposobnost citrata jona koji je sadržan u kremi da vezuje slobodne jone kalcijuma omogućava normalizaciju indikatora zgrušavanja krvi i mikrocirkulacije.

Efekat primene «Citralgina» se ogleda u ublažavanju bolova, smanjenju otoka zglobova, povećanju broja aktivnih i pasivnih pokreta, smanjivanju «jutarnje ukočenosti», resorpciji cističnih formacija na zadnjem delu ručnog zgloba i heberdenovih čvorova kod obolelih od deformirajuće osteoartroze; tofusa (koštane kvrge) kod obolelih od gihta (upale zglobova). Upotreba kreme je dovela do smanjivanja doze ili potpunog prestanka prijema nesteroidnih antiflamatornih sredstava kod jednog broja pacijenata. Krema je uticala na poboljšanje takvih laboratorijskih parametara upale kao što su ESR (brzina taloženja eritrocita), CRP (C-reaktivni protein), reumatoidni faktor, lateks-test, parametri peroksidacije lipida, mikrocirukulacija.

Indikacije za primenu:

  • Reumatoidni artritis.
  • Juvenilni hronični artritis.
  • Ankilozantni spondilitis, psorijatična artropatija, reiterova bolest.
  • Giht (upala zglobova), infekcioni, reumatski artritis.
  • Osteoartroza, osteohandroza kičme sa sekundarnim radikularnim sindromom.
  • Vratni, grudni, lumbosakralni radikulitis, behterova bolest, miozitis.
  • Tromboflebitis dubokih i površinskih vena, postrombična bolest.
  • Obliterativne bolesti arterija donjih udova, dijabetesa mikroangiopatija.

Sastav: pročišćena voda, biljno ulje, natrijum citrat, pentol, monomuls 90-018, emulzioni vosak, sorbitol, natrijum-glumatat, vitamin Е, nipagin, nipazol.

Metoda primene:Doziranje i namena: Krema «Citralgin» se nanosi na neoštećenu kožu u predelu oštećenja u količini od 0,5-1,0 ml, lagano se trlja ili se (radi povećanja efekta) pokriva voštanim papirom i ostavlja se da stoji sve dok se potpuno ne resorbuje. Nanosi se od 2 do 4 puta u roku od 24 sata. Doza kreme za 24 sata je 2-8 ml. Terapija traje 10-14 dana. Zatim se doza održavanja može smanjiti do 0.5 ml u roku od 24 sata.

Preporučeni načini primene:

1 faza: «Citrralgin» 3-4 рuta dnevno se nanosi na suvu kožu u predelu obolelog zgloba, kao i 10-15 cm iznad i ispod globa i trlja se sve dok se potpuno ne resorbuje. Kod brzog upijanja nanošenje treba ponoviti sve dok ne prestane upijanje. Količina kreme koja se nanosi je minimum 0,5-1,0 ml za jedan zglob.

2 faza:nakon masaže dodatno se nanosi manja količina «CITRALGINA» na kožu, pokriva se voštanim papirom i ostavlja se da stoji sve dok se potpuno ne resorbuje.

Za resorpciju heberdenovih čvorova kod deformirajuće osteoartroze i pojave tofusa kod gihta vrši se masaža tih izraslina uz primenu kreme «CITRALGIN».

Osteohandroza kičme sa sekundarnim radikularnim sindromom (radikulitis).

1 faza: krema se nanosi duž kičme s obe strane od gornjeg dela vrata do sacruma (krstačne kosti) i trlja se masirajućim pokretima. To dovodi do opuštanja mišića i smanjuje pritisak na kičmene korenove. Istovremeno se identifikuju područja sa najvećim bolovima. Traje 5-7 minuta.

2 faza:nanošenje i trljanje kreme u područjima sa najvećim bolovima (3-5 minuta) s tim da se dobije maksimalno ublažavanje bolova.

3 faza:na područjima na kojim se osećaju maksimalni bolovi krema se nanosi dopunski, bez trljanja i ostavlja se da stoji pokrivena kompresivnim papirom sve dok se potpuno ne resorbuje.

Nanosi se 2-4 puta dnevno. Terapija traje 10-20 dana. Ponavljanje terapuje – kroz 3-4 meseca. Preporučuje se da se kombinuje primena «CITRALGINA» sa manuelnom terapijom, fiziterapijom, medicinskom fiskulturom.

 

Tromboflebitis dubokih i površinskih vena nogu.

(Asimetrični otoci nogu uveče, osećaj težine u nogama, bol i grčevi u trbušastim mišićim lista noge, osećaj boli pri palpaciji duž magistralnih vena, trofičke promene na koži). Nanesite „CITRALGIN“ bez trljanja tankim slojem na unutrašnju površinu potkolenice i kuka, a zatim pokrijte kompresivnim papirom i ostavite da stoji sve dok se potpuno ne resorbuje. Nanositi 2-4 puta u roku od 24 sata. Na početku bol i otok mogu da se pojačaju. Privremeno smanjite količinu i učestalost nanošenja kreme, ali ne prekidajte primenu u potpunosti. Efekat će se manifestovati smanjenjem otoka, grčeva, osećaja težine i bolova u nogama. Količina kreme koja se nanosi - miinimalno 2-4 ml u roku od 24 sata. Trajanje primene je 2-3 sedmice. Terapija treba da se ponavlja najmanje jedanput u 3 meseca.

Trofični čir i pigmentne fleke na koži.

Nastaju kao posledica postrombične bolesti, obliterirajuće ateroskleroze, dijabetesa i ostalo. Ako postoje trofični čirevi krema se nanosi oko čireva, duž vena i arterija. Krema se ne nanosi na ranu. Ako postoje pigmntne fleke krema se nanosi na pigmentisane površine i duž sudova. Smanjivanje pigmentacije se uočava kroz 2-3 sedmice od početka primene.

Smanjenje zapremine potkožnog masnog tkiva.

Kada dospe u ćelije masnog tkiva «CITRALIGIN» aktivira metabolizam istih primoravajući ih da sagorevaju masnoću. Krema se nanosi debljim slojem na obolelu površinu i trlja se uz aktivno masiranje sve dok se potpupno ne resorbuje. Koristi se u kombinaciji sa vakum i spa masažom. Poboljšava elastična svojstva kože. Postoje indikacije o nestajanju strija na koži.

Modrice, hematome, povrede, srasli prelomi.

Znatno ubrzava resorpciju hematoma. Ublažava bolove od starih povreda, od kostiju koje srastaju nakon preloma.

Glavobolje.

«CITRALGIN» je najefikasniji kod glavobolje koja nastaje usled osteohondroze područja vratne kičme i neuritisa facijalnog nerva. Trljanje «CITRALGINA» u predelu slepočnica se kombinuje sa nanošenjem i istovremenom masažom vrata.

Neželjeni efekti i mere predostrožnosti.

Moguće iritacija kože prilikom primene «CITRALGINA» u obliku obloga. Na početku primene moguće je pojačavanje bolova ili edema (otoka) usled pojačanog snabdevanja tkiva krvlju. U takvom slučaju treba privremeno smanjiti dozu kreme koja se nanosi.